Galerie foto

© 2012 Galerie foto

Punerea pietrei de temelie

Credincioşii din satul român Daia s-au adunat în dupăamiaza zilei de duminică, 29 august 2010 pentru a participa la slujba punerii pietrei de temelie la noua biserica parohială. Slujba a fost săvârşită de ÎPS Laurenţiu Streza Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

Ridicarea altarului de vara in Daia Noua

În luna mai a anului 2011 Parohia Daia a iniţiat şi desfăşurat un proiect mai deosebit pentru o zonă rezidenţială apărută cu precădere în ultimul deceniu, în imediata vecinătate a vetrei satului Daia, şi anume Daia nouă. Astfel la propunerea unui credincios inimos al parohiei care şi-a pus la dispoziţia comunităţii toate mijloacele sale materiale, prof. dr. Miţaru Mircea împreună cu sprijinul altor credincioşi de acolo s-a construit un altar de vară din lemn în arhitectură tradiţională maramureşană.

Sapaturile la fundatia bisericii

Sapaturile la fundatia bisericii

Desfasurarea lucrarilor la fundatie

Lucrările ce s-au desfăşurat în prima etapă şi anume armarea şi turnarea betonui la fundaţia bisericii, desfăşurate de la începutul lunii iunie şi până la mijlocul lunii august.

Finalizarea primei etape cu placa pe fundatie

Luna august 2011- finalizarea primei etape a construcţiei bisericii parohiale cu Hramul Înălţarea Sfintei Cruci şi anume, fundaţia cu placa de deasupra ei.

Aducerea caramizii pentru constructie(dec.2011)

Cu puţin timp înainte de sfârşitul anului 2011, între praznicul Crăciunului şi Anul nou a fost achiziţionată cărămida necesară pentru construirea bisericii, pregătindu-se astfel începutul lucrărilor de construire propriu-zisă din anul 2012.

Poze constructie 2012

Poze constructie 2012

Evolutia constructiei pana in dec. 2012

Evolutia constructiei pana in dec. 2012

Troita de langa Monumentul Eroilor din Dealul Rosiei

Un alt proiect început de parohia Daia în anul 2011 a fost troiţa din marmură care se află pe dealul dintre localităţile Daia şi Roşia, în imediata vecinătate a monumentului eroilor . Această troiţă a fost rezultatul unei colaborări între Parohia Ortodoxă Daia şi S.C. Cadastru Roman S.R.L. şi ea se află cu lucrările în stadiu de finalizare.

Mos Craciun aducand daruri copiilor din Daia

O frumoasă şi deosebită tradiţie desfăşurată în fiecare an la praznicul Crăciunului de mai bine de 18 ani, avem prilejul să o evidenţiem acum în galeria site-ului nostru, fiind vorba de prezenţa lui Moş Crăciun cu sania plina cu daruri pentru toţi copiii din Daia. Aceasta acţiune este finanţată şi pusă în practică exclusiv din fondurile S.C. Flörke Production S.R.L printr-un contract de sponsorizare către Parohia Daia. Incă o dată Moş Craciun vine pentru copiii din Daia inainte de marele praznic al Naşterii Domnului din 2012, revărsand un strop de bucurie in sufletele celor mici.

Thalheim(Daia) 2011-Intrunire Ecumenica

În anul 2011, localitatea Daia (Thalheim) din judeţul Sibiu a fost gazda întalnirii celor 24 de localităţi din Europa ce se regăsesc toate sub acelaşi nume. Este pentru prima dată când această extraordinară întrunire a avut loc înafara unui spaţiu germanofon însă atestările istorice indică nu doar un focar de toleranţã şi interacţiune între etnii diferite, ci şi între confesiunile religioase ortodoxã, luteranã, catolicã şi reformatã, mai ales în anii grei ai comunismului, pe care aşezământul românesc încă le păstrează.